Witamy,
The state of gnome-control-center — main — po (polski) is “Przetłumaczone”.
Aktualizacja ciągów zgodnie ze zmianami zasad w GNOME 51. Inne zmiany: - Zmieniłem, niektóre dosłowne tłumaczenia na bardziej naturalne formy i zwroty. - „Time” w kolokacjach takich jak „Date and Time” zmieniłem z „czas„ na bardziej naturalną w j. polskim formę „godzina”, takie tłumaczenie występuje już w papers. - Zjednolicenie z naszym słownikiem - W ciągu „An error has occurred and apps cannot be listed. Error details: Parental Controls are not installed.” dodałem słowo aplikacja, by użytkownik wiedział o jaką Kontrolę rodzicielską dokładnie chodzi - Uprawnienie „_Search” przywróciłem na „Wy_szukiwanie” - Do opisów uprawnień aplikacji dodałem słowo „Umożliwia” - Zmiana z „Pewna ochrona podczas uruchamiania urządzenia.” na „Jakaś ochrona podczas uruchamiania urządzenia.”, by użytkownik nie pomyślał, że urządzenie jest pewne na 100% (ang. sure). - Dodanie nowych search terms, aby umożliwić znajdowanie ustawień po ich starych nazwach, oraz aby użytkownicy zmieniający dotychczasowe środowisko/system na GNOME mogli łatwo znaleźć ustawienia (m.in. „Poszukaj”, „Ośrodek informacji”, „Lepkie” (Lepkie klawisze), „Tablet rysunkowy”, „Tryb” (Tryb Ciemny/Jasny) - dla użytkowników KDE Plasma) - Search term „Równowaga” dla strony Zdrowie pochodzi z polskiej nazwy aplikacji kontroli rodzicielskiej od Google - Fade: Oddalenie/Przenikanie → Zanikanie - Tip (część rysika tabletu graficnzego): Czubek → Końcówka - Mobile Data: Internet przez sieć komórkową → Dane komórkowe - ujednolicenie z innymi systemami
Marcel Mrówka